Je vriendschap op springen door een geboorteplan: ‘Je laat je kind toch niet tien dagen vastzitten aan een stuk rottend vlees?’

‘Mijn vriendin Roosmarijn en ik verschillen nogal van elkaar, maar dat heeft onze vriendschap nog nooit in de weg gestaan. Tot nu toe, moet ik eigenlijk zeggen. Want hoewel ik als nuchtere feiten-nerd best kon leven met haar liefde voor Tarotkaarten, mindfull staren naar een rozijntje en voorkeur voor kleding van henneptouw uit een of ander onontdekt gebergte, is er nu toch iets waar ik meer moeite mee heb. Of liever gezegd: ik heb er zoveel moeite mee dat ik vrees Roos kwijt te raken als vriendin omdat ik dit keer wel moet zeggen hoe oerstom ik haar keuzes soms vind.

Roos en ik zijn niet altijd zo verschillend geweest. Of misschien kwamen die verschillen gewoon niet zo aan de oppervlakte. We leerden elkaar kennen via wederzijdse vrienden tijdens het uitgaan, en hadden direct een klik. We waren destijds 18 en 19 en allebei best wilde meiden. We hielden van stappen en hadden de grootste lol. Na een een aantal jaar werd dat minder, vooral toen we allebei een vaste relatie kregen. Ik merkte wel dat Roos steeds meer interesse begon te krijgen voor het ‘spirituele’, zoals zij dat noemde. Ze ging allerlei cursussen volgen op dat gebied en begon zich ook anders te kleden. Veel alternatiever. Ik heb daar zelf niets mee, maar ieder zijn ding. Het stond onze vriendschap niet in de weg, al leidden we heel andere levens. Roos werd zwanger, gaf yoga – en muziekles, ik werkte en werk nog steeds als nurse practitioner in een groot ziekenhuis.

 
redactie

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.